Bábovka s vaječným koňakem
suroviny 25dkg mouč. cukru 2x vanilkový cukr 1/4 l oleje 1/4 l vaječného koňaku 12,5 dkg polohrubé mouky 12,5 dkg solamylu 1 sáček kypřícího prášku 5 vajec postup Ušleháme sníh z 5 bílků Zvlášť ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku,vaj. koňak, solamyl, prášek. Ručně vmísíme sníh a pečeme ve vymaštěné a vysypané formě při 150 stupních cca 1 hod. Hotové polijeme čokoládovou polevou.
Bábovka z pudingového prášku
suroviny - 150 g práškového cukru - 2 dcl oleje - 40 g hrozinek - 1 vanilkový cukr - 4 vanilkové pudinkové prášky Amyl - 1/2 bal. prášku do pečiva - 4 vajíčka - ovocná marmeláda - čokoládová poleva - tuk a mouka na posypání formy postup Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšľaháme (doporučuje se el. šlehačem). Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva. Hrozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do hmoty. Bábovkovou formu vymastíme a posypeme hrubou moukou. Vlejeme těsto a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout a až potom ju vyklopíme na pracovní desku. Povrch potřeme horkou rozvařenou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.
Tatranková bábovka
suroviny 1 Hera, 20dkg cukru, 4 vejce, 3dcl mléka, 35dkg polohrubé mouky, 2 Tatranky, 1 prášek do pečiva. postup Vymícháme Heru se žloutky a cukrem do pěny, přidáme mouku, nastrouhané tatranky, prášek do pečiva, mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. Můžeme upéct ve formě na bábovku, nebo jen lité na plech.
Levná bábovka
Suroviny pro přípravu jídla: 3 hrníčky oleje 5 lžic cukru 4 kypřící prášky půlku pytlíku hrubé mouky 6 hrníčků kakaa Postup přípravy jídla: Levná bábovka vše smícháme mixérem v misce nalijeme do nádoby.Nahřejeme si troubu 5 minut dáme to na 200 stupnů a poté dáme do trouby na 30 minut. a máme hotovo
Perníková bábovka
těsto je na malou formu průměr 20 cm: * 4 větší vejce * 8 dkg perníčků (ruměnky 20 ks) * 2 lžíce oleje * 25 dkg polohrubé mouky * 1 lžička prášku do pečiva * 15 dkg cukru krystal * 2 dl šlehačky * máslo a hrubou mouku na vymaz.a vysypání Formy Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, přidáme olej, rozdrobené perníčky, ušlehanou šlehačku a dotuha vyšlehaný sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Dáme péct do předehřáté trouby cca na 30 minut. Hotovou vyklopíme, necháme vychladnout a pocukrujeme.
Bábovka s překvapením
Ingredience: 1 sáček Českých buchet, 30 g droždí, 3 lžíce vlažného mléka, 6 lžic oleje, 3 dl vody, tuk na formu, cukr na posypání Na plnění: povidla, meruňkový nebo jahodový džem, nastrouhaná jablka, tvaroh atd. Příprava: Podle návodu na sáčku vypracujeme hladké kynuté těsto, necháme ho vykynout a lžíci namočenou v hladké mouce odkrájíme kousky jako na malé buchty. Každý kousek roztáhneme, naplníme a zabalíme malou buchtičku. Hotově buchtičky naskládáme do vymazané bábovkové formy střídavě a mezi sebou je již nesmíme mastit. Naplněnou formu dáme k teplu, aby těsto ještě trochu vykynulo. Potom v dobře vyhřáté troubě upečeme až je povrch zlatý. Po opatrném vyklopení povrch pocukrujeme. Bábovku necháme vychladnout a krájíme řezy, které mají různé náplně.
Bábovka z hradu
recept je určen pro 10 osob(y) doba přípravy je cca 15 minut Ingredience: 4 žloutky 250 g pískového cukru 250 g tuku 350 g hladké mouky 150 g mletých nebo sekaných ořechů 100 g škrábané nebo sekané čokolády 1 prášek do pečiva (prdopeč) 1 vanilkový cukr (nebo lžička domácího) 1 šlehačka - nemusí být ke šlehání 4 bílky - sníh Příprava: Žloutky, cukry a tuk ušleháme. Vmícháme šlehačku, ořechy a čokoládu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ušleháme sníh. Nerez lžící vmícháme polovinu sněhu normálně, můžeme rychleji zamíchat. Druhou polovinu sněhu vmícháme pomalu, lžící pouze překládáme jako do osmičky. Vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 30 minut, podle trouby.
Bábovka
4 vejce, 160 g jemného pískového cukru, 160 g polohrubé mouky, vanilkový cukr, citronová kůra Z bílků ušleháme pevný sníh. Do něho zašleháme asi 30 g cukru. Potom postupně přidáme za stálého šlehání žloutky se zbývajícím cukrem a nakonec vmícháme mouku a příchuti. Těsto ihned vložíme d vymazané, vysypané formy a hrneme je více k jejím krajům. Bábovku pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Upečenou bábovku po částečném zchladnutí vyklopíme na utěrku nebo na drátěnou podložku a necháme vychladnout. Nejde-li vyklopit, přiložíme na formu mokrou utěrku. Toto těsto můžeme použít rovněž na piškotový dort a bublaninu.