Kuřecí maso na čínský způsob
500 gramů kuřecích prsou, 3 celá vejce, 3 velké cibule, 3 polévkové lžíce Solamylu, 1 malá lžička čistého kari koření, 1malá lžička pálivé papriky, 1 malá lžička sladké papriky, 1 malá lžička soli. Kuřecí maso na čínský způsob - postup přípravy Kuřecí maso nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Všechny ostatní suroviny smícháme a plátky masa v této směsi obalíme. Do čisté suché sklenice, nejlépe zavařovací se šroubovacím víčkem, obalené maso "natlačíme", aby nám nevynikaly vzduchové mezery, sklenici uzavřeme a uskladníme v lednici. Necháme alespoň dva dny uležet.Před tepelnou přípravou odebereme potřebné množství masa a opékáme z obou stran na rozpáleném oleji jako minutku. Zbytek masa opět uložíme do lednice, kde bude připraveno k další spotřebě. V lednici nám takto naložené kuřecí maso na čínský způsob vydrží až týden, pokud jej dříve nesníte. Jako příloha se hodí smažené brambory nebo rýže a hodně zeleniny.
Bezlepkové těstoviny s kuřecím masem
Suroviny pro přípravu jídla: balíček bezlepkové těstoviny kuřecí maso solamyl menší cibule rajčatový protlak žampiony sůl sójový sýr Postup přípravy jídla: Rychlé bezlepkové těstoviny s kuřecím masem Bezlep. těstoviny uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kuř. maso, které jsme předem obalili v solamylu. Osmahneme, přidáme rajčatový protlak, rozředíme vodou nebo vývarem a dusíme. Přidáme nakrájené žampiony a ještě chvíli podusíme. Na talíři přelijeme těstoviny omáčkou, příp. můžeme postrouhat sójovým sýrem. Velmi jednoduché a chutná všem.
Kuřecí řízky v šunkových omeletách
4 kuřecí řízky sůl olej 6 vajec 100g šunky 4 lžíce mléka hladká mouka pepř Kuřecí řízky mírně naklepeme a osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se solí a mlékem, na pávničce s rozehřátým olejem z nich přopravíme čtyři omeley, které při dopékání jemně posypeme šunkou nakrájenou na drobné kostičky. Řízky poprášíme hladkou moukou, opečeme na pánvičce na rozehřátém oleji po obou stranách, položíme na horké omelety, které přes řízky trochu přeložíme a podáváme. ps:Vhodná příloha jsou brambory nebo hranolk a je to mňamka:-)
Kuře na způsob Kung-Pao
2 porce) 300g vykostěného kuřecího masa 30g oloupaných arašídů 2 lžíce oleje 1 malé vejce lžíce Solamylu lžíce bílého vermutu lžíce sójové omáčky feferonky špetka cukru sůl Vykostěné kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, promícháme s rozšlehaným vejcem a Solamylem a necháme chvilku proležet. Pak je vložíme do rozehřátého oleje a za stálého míchání smažíme asi minutu. Přidáme rozsekané feferonky, arašídy, zalijeme směsí vermutu, sójové omáčky a cukru, zamícháme a půl minutky prohřejeme. Hned podáváme. ps: dejte si to s rýží a zeleninovým salátem,je to úúúúúúúža:-):-):-)
Kuře na paprice
4 porce kuřete 50g másla 3 cibule 2dl smetany 40g hladké mouky mletá paprika sůl Na dvaceti gramech másla osmažíme dozlatova cibuli pokrájenou na kostičky, vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou. Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z moukya zbylého másla, rozšleháme a povaříme nejméně dvacet minut v hustší omáčku. Zalijeme ji smetanou, necháme přejít varem, přisolíme, přecedíme na porce kuřete a prohřejeme. ps: Podáváme s dušenou rýží, vařenými těsovinami, ale nejlepší ksou houskové knedlíky:-)
Kuřecí maso s cibulí po orientálsku
(2 porce) 200g vykostěného kuřecího masa 1 velké vejce 40g solamylu sůl 50g oleje 100g cibule půlka sterilované kapie lžička sójové omáčky česnek 2 lžíce bílého vermutu špetka cukru Kuřecí maso pokrájené na tenké hranolky smícháme s vejcem, solamylem a solí, necháme 10 minut odležet. Směs vložíme na pánev s rozehřátým olejem, pridce ji osmažíme za stálého míchání, ocedíme a necháme okapat. Do oleje přidáme cibuli pokrájenou na tenká kolečka, po zpěnění vložíme kapii pokrájenou na nudličkya vše znovu osmažíme. Přidáme maso, doplníme sójovkou, rozetřeným česnekem a vermutem, špetkou cukru a podusíme ještě dvě minuty. ps: podáváme s dušenou rýží:-):-):-)
Kuřecí nudličky s nivou
Kuřecí nudličky s nivou - potřebné ingredience: 0 dkg kuřecího masa, 10 dkg šunky, 1x pórek, 2 dcl kuřecího vývaru, 10 dkg nivy, 1x smetana na šlehání (250 ml), mandle, grilovací koření, polévkové koření (sypké), zelená petrželka, olej. - Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a na pánvi zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájenou šunku na nudličky, pórek na kolečka a chvíli restujeme. Přidáme nivu, necháme prohřát a přilijeme kuřecí vývar, po té smetanu a krátce povaříme. Posypeme petrželkou a sekanými mandlemi. Vhodné přílohy: vařené brambory, hranolky, krokety, čínské nudle aj.
Kuřecí salát
Kuřecí salát - Ingredience: 100 g kuřecích prsíček, 1 ledový salát, 5 ředkviček, 50 g kukuřice, 1 jogurt, troška kopru. Postup: Uvařená kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, přidejte natrhané listy ledového salátu, nakrájené ředkvičky a kukuřici. Zalijte jogurtem, posypejte koprem, bazalkou nebo alespoň petrželovou natí. Můžete přidat i rozmačkaný česnek nebo nakládaný česnek. Podávejte s bagetou. Netradiční variantou kuřecího salátu je salát s křenem a vlašskými ořechy místo kukuřice a ředkviček.
Kuřecí rolky
KUŘECÍ ROLKY - Ingredience: 4x kuřecí plátek (řízek), 4x plátek anglické slaniny, 1x šlehačka, 4x proužek sýra (hermelín, niva, ementál aj. něco podobného dle chuti) sůl, pepř, máslo na obalení vejce, hladká mouka, strouhanka. Kuřecí plátky naklepeme, na každý položíme plátek slaniny a proužek sýra. Ztočíme do rolky a zpevníme párátkem. Obalíme v mouce, vejci a strouhance stejně jako řízek, ale nesmažíme! Naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme šlehačkou, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě 15 min na 220*C. Pak dopékáme bez poklice do zlatova (ne černa).
Kuře na estragonu
Ingredience 1 kuře bez drůbků (1, 2 kg), 2 lžíce citrónové šťávy, Díly osolíme, opepříme a obalíme v mouce, 2 stonky estragonu, 40 g másla, 2 lžíce na kostičky nakrájené šalotky, 125 ml bílého vína, 250 ml drůbežího vývaru, 4 lžíce zakysané smetany, 2 žloutky, 1 lžíce plnotučné hořčice Doba přípravy Do kuřete vetřeme citrónovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme 1 stonek estragonu. Kuře po všech stranách dozlatova opečeme na rozehřátém másle. Přidáme zbývající estragon a krátce opečeme. Přilijeme víno a vývar. Přikryjeme a při střední teplotě pečeme 45 minut. Kuře vyjmeme a uchováme horké. Rozmícháme zakysanou smetanu, žloutky a hořčici. Přimícháme do šťávy, prohřejeme, ale nevaříme.
Pečené kuře se smetanou
ingredience 1 větší kuře, 80 g másla, 300 ml smetany ke šlehání, 200 ml bílého vína, špetka mletého pepře, sůl dle chuti, alobal. Doba přípravy Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku, podlijeme vínem a smetanou, zakryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Nakonec dle chuti šťávu osolíme. Přílohy Podáváme s vařenými brambory.
Kuřecí nudličky s ananasem
Ingredience 4 prsní kuřecí řízky (nakrájené na nudličky), 1 plechovka ananasového kompotu (nakrájená na kousky), 100 g mandlí (předem spařených a oloupaných), 2 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce solamylu, 1 lžička grilovacího koření, sůl dle chuti. Doba přípravy Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na nudličky a na rozpáleném oleji prudce orestujeme ze všech stran. Přidáme grilovaní koření, mandle, podlijeme ananasovou šťávou a krátce podusíme. Potom pokapeme sójovou omáčkou a za stálého míchání necháme šťávu téměř odpařit. Poprášíme solamylem, promícháme, přidáme kousky ananasu a krátce prohřejeme. Přílohy Podáváme s bramborovými hranolky nebo kroketami.